Training & Coaching

voor de pedagogisch

professional

Jij bent (beginnend) pedagogisch professional en werkt met kinderen en of jongeren en wilt een bijdrage leveren aan het versterken van zelfvertrouwen, weerbaarheid en het omgaan met pesten.

Je hebt een passie voor het werk wat je doet en wilt zoveel mogelijk kinderen en jongeren helpen. Dit doe je als zelfstandige met een eigen praktijk of vanuit een organisatie zoals het onderwijs, de kinderopvang of de hulpverlening.

Jij wilt de levens van deze kinderen en jongeren positief beïnvloeden met het mooie werk dat jij doet. Jij doet je werk net als ik vanuit je hart. Je voelt echt de passie voor je werk en je weet hoe de levens van deze kinderen veranderd worden wanneer ze met jou gewerkt hebben.

Misschien beoefen je dit vak nog niet, maar droom je over een ommekeer en wil je juist deze richting inslaan en je het vak van trainer en coach eigen maken.

Je merkt dat het doorbreken van onzekerheid, emoties door pesten en veranderen van gedrag een uitdaging is. Waar moet je beginnen? Hoe pak je het aan? Wat is het belangrijkste? Welke technieken zet je in? Je realiseert je dat dit een specialisatie is en je wilt je verdiepen. Je zou graag zien dat je meer aanzien krijgt van andere instanties en verwijzingen naar je toe komen. Je wilt jezelf zichtbaar maken als expert op dit gebied vanuit jouw eigen praktijk of de organisatie waar je werkzaam bent.

Het is mijn missie om mijn kennis en ervaring uit te dragen onder pedagogisch professionals en samen de wereld vriendelijker, veiliger en mooier te maken.

Ik neem je o.a. mee in de ontwikkeling van het zelfbeeld en zelfvertrouwen, het proces van eigen maken van sociale en weerbare vaardigheden en zorg dat jij pesten als groepsprobleem begrijpt als geen ander. Ik help jou, zodat je kinderen en jongeren kunt begeleiden vanuit je hart en oog hebt voor de betrokkenen om hen heen, zoals ouders en andere professionals.

Spelenderwijs in gesprek gaan, gedachtekracht vergroten, rollenspelen, spel en bewegen, tekenen, visualiseren en ontspannen zijn o.a. manieren van werken waarbij jij je vertrouwd voelt of waar je juist meer over wilt leren. Met behulp van diverse technieken, zoals RET, psycho-educatie, psychodrama, ga jij je ontwikkelen tot expert op dit gebied. Je staat open voor ervaringsgericht leren en persoonlijke ontwikkeling, omdat je weet dat je met het ontwikkelen van jezelf ook jouw begeleidingsmogelijkheden laat groeien.

Ik leer jou graag kennen en help je om nog gerichter te werken aan het voorkomen en aanpakken van pesten of de gevolgen ervan.

Om je heen zie je veel anderen die kinderen en jongeren begeleiden, coachen of trainen. Jij zou je graag specialiseren. Maar waar moet je dan beginnen? Hoe pak je dat precies aan? Wat is de eerste stap? En hoe kies je uit de verschillende aanbieders die scholing aanbieden. Misschien heb je al wat geprobeerd, maar gemerkt dat dit niet echt werkte.

Je wilt je verdiepen en meer kinderen en jongeren helpen en een grote toestroom van cliënten naar jouw praktijk krijgen, met een specifieke hulpvraag op het gebied van zelfvertrouwen, sociale vaardigheid en weerbaarheid en/of het omgaan met pesten of de gevolgen daarvan, zoals bijvoorbeeld faalangst. Je wilt meer aanzien van andere instanties en verwijzingen van cliënten naar jouw praktijk of je bijdrage kunnen leveren vanuit de organisatie waar je werkzaam bent.

Eigenlijk weet je het wel, je hebt aanvullende scholing nodig. Want ook al ben jij heel goed in je vak of heb je het vertrouwen dat jij dit eigen kan maken, dat maakt je nog geen specialist. Dat je je nog niet kan onderscheiden van andere aanbieders frustreert je soms. Je wilt graag weten welke stappen je moet ondernemen en in welke volgorde je dat doet om nog gerichter aan een hulpvraag of sociale veiligheid te werken. Je hebt iemand nodig. Iemand die je helpt ontdekken waar je begint, hoe je het aanpakt en hoe dit bij jou past. Iemand die jou ziet met jouw sterke en zwakke kanten, je kwaliteiten en je valkuilen, je talenten, jouw eigen stijl. Iemand die met je mee kijkt en je helpt om jouw dienst goed op te zetten zodat het stroomt.

Daardoor kun jij nog meer kinderen en jongeren helpen, zichtbaar zijn met een onderscheidende dienst en een goedlopende praktijk of zorgen voor tevredenheid over de organisatie. En, niet onbelangrijk, meer inkomsten genereren.

Ik maak mij graag samen met jou sterk voor sociale veiligheid, want samen staan we sterk tegen pesten!

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ons pestgedrag alleen maar erger wordt naarmate we ouder worden. 1 op de 10 wordt gepest op school, 1 op de 8 op het werk en zelfs 1 op de 5 in het bejaardentehuis. Pesten brengt zowel geestelijke als fysieke gevolgen met zich mee voor de gepesten.

Wil je weten hoe ik jou kan inspireren en scholen? Neem een kijkje in de agenda voor de aankomende workshops, trainingen en scholingen die gepland staan zoals:

  • Bijscholing ‘Kindercoaching bij pesten & weerbaarheid’

  • Bijscholing ‘Omgaan met faalangst bij kinderen & tieners’

  • Training ‘Klaar voor de brugklas’

  • Training ‘Aan de slag met gedachtekracht en het spel Ik denk me Sterk’ (verdieping RET)

  • Cursus antipest coördinator / coördinator sociale veiligheid
  • Opleiding tot trainer Omgaan met Pesten

Natuurlijk kun je mij ook als expert uitnodigen in jouw organisatie of op jouw evenement voor een lezing, workshop, studiedag of training.
Ben je op zoek naar ondersteuning voor een kind dat je wilt verwijzen of ondersteuning in jouw klas? Kijk dan op deze pagina.

Vind je het prettiger om live van gedachten te wisselen? Bel of kom eens langs!
Hartengroet & tot ziens , Mirelle

Naar agenda
Naar training en coaching voor jong en oud
Naar contact pagina