Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op zaterdag 10 november 2018 gaat de opleiding tot trainer omgaan met pesten georganiseerd door het Kenniscentrum Omgaan met Pesten in Driebergen weer van start.

Word ook interventie expert!

Als trainer omgaan met pesten kun je de sta sterk training geven individueel en in groepsverband aan kinderen en jongeren. De sta sterk training is opgenomen in de databank van effectieve jeugdinterventies van het Nederlands Jeugd instituut. Naast het geven van de sta sterk training kun je na de opleiding tot trainer ook voorlichting, lezingen en workshops verzorgen voor ouders en professionals. Uiteraard komt ook het werken met het spel ‘ik denk me sterk’ aan bod in de opleiding.

Alweer even terug hebben toenmalig staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Kinderombudsman Dullaert hebben alweer even terug de handen ineengeslagen en het onafhankelijke Nederlands jeugd instituut (NJi) opdracht gegeven om te bepalen welke programma’s door scholen gebruikt zouden kunnen worden bij de aanpak van pesten. De interventie Sta Sterk op School (sta sterk training) van de Stichting Omgaan met Pesten is op de lijst met veel belovende anti-pestmethoden geplaatst. Dit betekent dat Sta Sterk op school kwaliteit biedt en ingezet kan worden op scholen. Na deze opleiding kun je ook dit programma aanbieden.

Zet je samen met collega trainers in Nederland in, om pesten te voorkomen en aan te pakken, net als de gevolgen daarvan.

Ook op de website van Stichting Omgaan met Pesten kun je meer informatie vinden over de opleiding zelf, de trainingsprogramma’s die je na de opleiding kunt geven en je aanmelden voor de opleiding.

www.omgaanmetpesten.nl/opleiding-tot-trainer/

Volledig overzicht data opleiding 2018-2019 (zaterdag en zondag)

Opleidingsweekenden:

  • Weekend 1: zaterdag 10 & zondag 11 november 2018
  • Weekend 2: zaterdag 12 & zondag 13 januari 2019
  • Weekend 3: zaterdag 9 & zondag 10 maart 2019
  • Proeve van bekwaamheid: zaterdag 6 april 2019
  • Follow-updag: zaterdag 22 juni 2019

Wil je ter oriëntatie op de opleiding kennis komen maken met de Stichting? Docenten en cursisten ontmoeten die op dit moment een opleiding volgen bij het Kenniscentrum? Bezoek dan de kennismakingsochtend en gratis voorlichting over de opleiding tot trainer, op zaterdag 26 mei van 10.30 – 13.00 in Driebergen. Aanmelden voor deze bijeenkomst: cursussen@omgaanmetpesten.nl