Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op maandag 11 juni organiseer ik samen met Semmie Sprekend Spel & training de trainingsdag ‘Klaar voor de brugklas’ voor professionals van 10.00 – 15.30 in Maassluis.

Als professional is het belangrijk een positieve invloed uit te oefenen op kinderen, die de overstap gaan maken van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Er zijn verschillende manieren om kinderen hierbij spelenderwijs en via gesprek te begeleiden tijdens deze tijd van verandering.
Tijdens deze training leer je verschillende technieken en mogelijkheden om kinderen uit groep 8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs een goede overstap te laten maken.  Je kunt een eigen programma ontwikkelen om individueel of in groepsverband aan te bieden.

Werkwijze
De training is interactief en ervaringsgericht. Dit betekent dat er wordt gewerkt met korte momenten van theoretische overdracht en er veel aan onderlinge uitwisseling wordt gedaan. Het werken met materialen staat centraal. Een groot deel van de materialen en spelvormen mag je als professional ook zelf ervaren.  Al spelende ontdek je de aandachtspunten in de rol van coach en spelbegeleider. Jouw houding als begeleider staat centraal. Je maakt kennis, vaardigheden en praktische toepassingen eigen, die ervoor zorgen dat je bij ieder kind steeds opnieuw weer kunt aansluiten.

In de training wordt onder andere gewerkt met coachkaarten, gevoelskaarten, Ik Denk Me Sterk-gedachtekracht kaarten en het Brugklasspel. Het accent ligt op het creatief leren gebruiken van spelvormen, coaching technieken om kinderen in de overgangsperiode succesvol op weg te helpen.

De training nodigt jou uit om na te denken over jouw eigen doelgroep en wijze van contact. Je kunt de inspiratie die je deze middag op doet gebruiken om een eigen training te ontwikkelen. Je kunt de training vertalen naar:
– individueel coachen
– coachen en trainen in groepsverband
– aanbieden van spel en werkvormen in de klas
– workshop(s), themamiddag, theekransje in groepsverband
– verwerken van spel en werkvormen in een al bestaande training

Kijk voor meer informatie en aanmelden op:

https://www.semmie.net/Klaar-voor-de-brugklas!